Fødevarebranchens Kompetence Løft

Projektinformation

  • Startdato

    18.06.2020
  • Slutdato

    31.12.2022
  • Samlede støtteberettigede projektudgifter (kr.)

    14.175.122
  • EU-støtte til projektet (kr.)

    7.087.561
  • Indstillet af

    Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
  • Fond og indsatsområde

    Socialfonden, Decentrale erhvervsfremmemidler, Vækstrettet kompetenceudvikling
  • Støttemodtagerens navn

    FBCD A/S
  • Støttemodtagers lokalisering (DK-postnummer)

    8200
  • Partnere

    UdviklingVejen

Projektresumé

Projekt ”Fødevarebranchens Kompetence Løft” har til formål øge kompetencerne i fødevarevirksomhederne gennem ledelsesudvikling og kompetenceudvikling hos medarbejderne, samt tilførsel af nye kompetencer til virksomhederne.

Målet er dobbelt. Virksomhederne opnår robusthed overfor de forretningsmæssige udfordringer der kommer fra følgerne af Covid-19, samt søger fremtidens vækst.

Begge dele forfølges ved at styrke evnen til omstilling på vækst og konkurrencedrivere som a) grøn omstilling, bæredygtighed, og cirkulær tankegang, b) digitalisering, c) fornyelse af forretningsmodeller, d) gentænkning af forsyningskæder, e) eksport, f) fødevaresikkerhed og g) generelt forretningsforståelse.

"Fødevarebranchens Kompetence Løft" vil samle og effektivisere fødevarevirksomhedernes kompetenceudvikling. Bl.a. ved at nyttiggøre de erfaringer der ligger fra Region Syddanmark og brede dem ud i hele Danmark i tæt samarbejde med den nye nationale klynge Food & Bio Cluster Denmark.

Se evaluering af projektet (PDF)