Projektresumé
Projekt ”Fødevarebranchens Kompetence Løft” har til formål øge kompetencerne i fødevarevirksomhederne gennem ledelsesudvikling og kompetenceudvikling hos medarbejderne, samt tilførsel af nye kompetencer til virksomhederne.
Målet er dobbelt. Virksomhederne opnår robusthed overfor de forretningsmæssige udfordringer der kommer fra følgerne af Covid-19, samt søger fremtidens vækst.
Begge dele forfølges ved at styrke evnen til omstilling på vækst og konkurrencedrivere som a) grøn omstilling, bæredygtighed, og cirkulær tankegang, b) digitalisering, c) fornyelse af forretningsmodeller, d) gentænkning af forsyningskæder, e) eksport, f) fødevaresikkerhed og g) generelt forretningsforståelse.
"Fødevarebranchens Kompetence Løft" vil samle og effektivisere fødevarevirksomhedernes kompetenceudvikling. Bl.a. ved at nyttiggøre de erfaringer der ligger fra Region Syddanmark og brede dem ud i hele Danmark i tæt samarbejde med den nye nationale klynge Food & Bio Cluster Denmark.