Smart Energy til markedet

Projektinformation

 • Startdato

  03.03.2015
 • Slutdato

  31.12.2021
 • Samlede støtteberettigede projektudgifter (kr.)

  22.183.729
 • EU-støtte til projektet (kr.)

  11.091.864
 • Indstillet af

  Syddansk Vækstforum
 • Fond og indsatsområde

  Regionalfonden, Innovation i SMV'er
 • Støttemodtagerens navn

  Green Tech Center A/S
 • Støttemodtagers lokalisering (DK-postnummer)

  7100
 • Partnere

  Syddansk Universitet (University of Southern Denmark)
  Vejle Kommune
  Professionshøjskolen VIA University College
  TREFOR Energi A/S
  CLEAN
  Erhvervsakademiet Lillebælt
  Convia ApS

Projektresumé

Styrket innovation i SMV’er – Smart Energy til markedet

Formål

Projektets formål er at skabe vækst og øget eksport blandt energiteknologivirksomheder ved at udvikle systemløsninger i tæt dialog med kunderne.

Forventede effekter:
Effekten forventes at blive 35 nye innovative virksomheder; en omsætning på 17,5 mio. kr. i projektperioden og 120 mio. kr. fem år efter projektet er afsluttet; en anslået øget eksport på 10,5 mio. kr. i projektperioden og 80 mio. kr. fem år efter projektet er afsluttet samt 20 nye jobs i projektperioden og 80 nye jobs fem år efter projektet er afsluttet.

Aktiviteter

Udvikling af systemløsninger vil tage udgangspunkt i de energiudfordringer, som de energiforbrugende virksomheder i Green Tech Centers Energilaug står over for. Projektet forventer at afdække udfordringer fra ca. 24 virksomheder dækkende over de mest gængse typer af storenergikunder. Ud fra dette udvikles syv systemløsninger til energiforbrugende virksomheder, der på sigt kan eksporteres. Det gøres ved at afdække de potentielle kunders krav og ønsker til implementeringen af energieffektive løsninger.

Herefter udvikles systemløsninger, der kan leve op til de potentielle kunders ønsker, incl. forretningsmodeller for systemløsningerne. Resultaterne beskrives og bliver tilgængelige på Green Tech Centers hjemmeside. Teknologileverandørerne er centrum for projektet og deltager i den største del af projektet med undtagelse af kundeanalysen.

Yderligere oplysninger

Green Tech Center A/S er kontraktansvarlig partner. Syddansk Universitet, Professionshøjskolen VIA University College, TREFOR Energi A/S, CLEAN, Erhvervsakademiet Lillebælt og Convia ApS er økonomiske partnere i projektet.
 

Se evaluering af projektet (PDF)