Nyhed

”Vi kan nå meget hurtigere i mål med projekterne nu, end hvad vi kunne førhen”

Siden virksomheden Schou Birkendorf Arkitekter i Holbæk var med i det faglige samarbejde med Erhvervsfyrtårnet for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling med afsæt i Femern Bælt-forbindelsen, har medarbejderne fået mere tid til endnu flere projekter, fordi de blev præsenteret for en tidsbesparende teknologi.

  • 7. december 2023
  • Erhvervsfyrtårne
  • Arrangementer, webinarer, konferencer og kampagner
Medindehaver af Schou Birkendorf Arkitekter, Ole Schou

Medindehaver af Schou Birkendorf Arkitekter, Ole Schou

Det tog dem flere dage at måle bygninger op, men det gør det ikke længere, forklarer Ole Schou, der er medindehaver af Schou Birkendorf Arkitekter.

”I stedet for at sende folk ud i dagevis og måle bygninger op, kan vi nu scanne dem på få timer – så vi sparer en masse tid,” siger han.

NB. Udbyderen af servicen sætter cookies på din computer, når du afspiller eller deler videoen. Læs mere om cookies.

Erhvervsfyrtårnet åbnede døre

Præsentationen af den nye teknologi blev mulig gennem Erhvervsfyrtårnet for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling med afsæt i Femern Bælt-forbindelsen.

Erhvervsfyrtårnet, der er ét ud af otte på landsplan, tager afsæt i Femern Bælt-forbindelsens arbejde med bæredygtigt byggeri, hvor viden fra byggeriet har som mål at bane vejen for virksomheder, der udvikler banebrydende løsninger, og som bidrager til den grønne omstilling i bygge- og anlægsbranchen.

Gennem samarbejdet blev Schou og Birkendorf Arkitekter præsenteret for Zealand, der er et erhvervsakademi på Sjælland, der udbyder uddannelser, men som også samarbejder med virksomheder om at skabe konkrete innovative løsninger.

Samarbejdet åbnede døre for virksomheden, fortæller medindehaver Ole Schou.

”Vi har gennem erhvervsfyrtårnet haft et samarbejde med Zealand, hvor vi har fået mulighed for at teste noget 3D-scanneudstyr af, som har gjort os i stand til, at vi kan scanne eksisterende bygninger med langt større præcision og langt hurtigere, end hvad vi har kunnet tidligere.”

Og der var ikke langt fra overvejelse til handling.

”Allerede på vej hjem i bilen besluttede vi at investere i det her scanneudstyr, for vi kunne se, at vi kunne spare en masse tid og komme væsentligt hurtigere i mål med projekterne, end hvad vi kunne før.”

Vi tror på teknologierne

På Nordvestsjælland, nærmere betegnet i Holbæk, er Ole Schou glad for, at Schou og Birkendorf Arkitekter er kommet med på den teknologiske bølge, der allerede medvirker til tidsbesparelse på arbejdet med opmålinger.

”Vi tror på de her teknologier, fordi det giver et spændende fremtidsperspektiv, at vi med software, eventuelt AI, kan komme rigtig hurtigt videre med projekterne. Vi kan nå meget hurtigere i mål med projekterne nu, end hvad vi kunne førhen.”

Måske kan du også få sat spot på netop din idé, prototype eller løsning?

Bag Erhvervsfyrtårnet for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling med afsæt i Femern Bælt-forbindelsen står offentlige aktører og private virksomheder klar til at invitere andre ind i det faglige partnerskab.

Kampagne: Danmarks otte erhvervsfyrtårne sætter spot på innovative løsninger

De otte erhvervsfyrtårne er udpeget som strategisk vigtige indsatser i 2021-2027-programmerne. Erhvervsfyrtårnene fordeler sig over hele landet og arbejder med styrkepositioner inden for bl.a. grøn energi, life science, biosolutions, bæredygtigt byggeri, robotteknologi og vandteknologi.

I vores kampagne kan du bl.a. møde Claus fra Task Engineering Danmark, Sofie fra Emento og Allan fra Grøngas – alle sammen virksomheder, der har fået hjælp til at styrke deres kompetencer, løsninger eller ideer hos et af landets erhvervsfyrtårne.

Læs alle historier fra kampagnen

FAKTA Schou Birkendorf Arkitekter

Schou Birkendorf Arkitekter er en arkitektvirksomhed beliggende i Holbæk. Virksomheden blev etableret i 2012, og tilbyder en lang række ydelser som for eksempel arkitektrådgivning og totalrådgivning på opgaver, der omfatter alt fra nybyggeri, ombygning og renovering af boliger, skoler, erhverv m.m.  

Læs mere om Schou Birkendorf Arkitekter

FAKTA Om Erhvervsfyrtårnene

I 2021 indgik Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og erhvervsministeren en rammeaftale om opstart af erhvervsfyrtårne på baggrund af anbefalinger fra de regionale vækstteams.

Erhvervsfyrtårne skal løfte erhvervsudvikling og beskæftigelse i den enkelte landsdel inden for udvalgte styrkepositioner, men virksomheder fra hele landet kan deltage.

De otte erhvervsfyrtårne dækker over:

  • Erhvervsfyrtårnet for Life Science og offentlig-private samarbejder
  • Erhvervsfyrtårnet for udvikling af fremtidens industri og næste generation robotter
  • Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions
  • Erhvervsfyrtårnet for fangst, transport, anvendelse og lagring af CO2
  • Erhvervsfyrtårnet for vandteknologi
  • Erhvervsfyrtårnet for udvikling, test og demonstration af grøn energi
  • Erhvervsfyrtårnet for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling med afsæt i Femern Bælt-forbindelsen
  • Erhvervsfyrtårnet for grøn energi og sektorkobling


Erhvervsfyrtårnene er igangsat med 595 mio. kr. fra REACT-EU i 2021. I 2023 indstillede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse yderligere 162 mio. kr. fra EU’s Regionalfond, 32 mio. kr. fra Socialfonden Plus og 118 mio. kr. i decentrale erhvervsfremmemidler.

Læs mere om erhvervsfyrtårnene

FAKTA Om Erhvervsfyrtårnet for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling med afsæt i Femern Bælt-forbindelsen
Erhvervsfyrtårnet, med afsæt i Femern Bælt-forbindelsen, skal skabe vækst, arbejdspladser og eksport på Sjælland og øerne ved at øge attraktiviteten for erhvervsliv og turisme. Byggeriet af den 18 km lange tunnelforbindelse under Femern Bælt er et grønt pionerprojekt og et af de største anlægsprojekter i Europa nogensinde. Projektet giver virksomheder under fyrtårnet på Sjælland og øerne en unik viden, og særlig mulighed for at indtage en førerposition i Europa inden for store, grønne infrastrukturprojekter. Den kommende Femern-transportkorridor skal tilmed være løftestang for at tiltrække flere virksomheder og flere turister til landsdelen, så der skabes vedvarende vækst, arbejdspladser og eksport.

Besøg hjemmesiden for Erhvervsfyrtårnet for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling med afsæt i Femern Bælt-forbindelsen