Growing Food CPH

Projektinformation

  • Startdato

    01.03.2017
  • Slutdato

    31.07.2020
  • Samlede støtteberettigede projektudgifter (kr.)

    6.251.466
  • EU-støtte til projektet (kr.)

    3.125.733
  • Indstillet af

    Vækstforum Hovedstaden
  • Fond og indsatsområde

    Socialfonden, Iværksætteri
  • Støttemodtagerens navn

    Spring Nordic ApS
  • Støttemodtagers lokalisering (DK-postnummer)

    4000
  • Partnere

    Aalborg Universitet
    DTU
    KU - SCIENCE -FOOD og NEXS

Projektresumé

Fødevareiværksættere styrkes gennem nyt projektGrowing Food CPH skal hjælpe og vejlede fødevareiværksættere i Region Hovedstaden med at kommercialisere og professionalisere deres forretningsidé. Fokus er på de helt nystartede iværksættere og målet er, at iværksætterne udvikler konkrete forretningsmodeller, der er baseret på den nyeste viden.

Gennem træningsforløb (bootcamps) vil iværksætterne få værktøjer til selvstændigt at komme fra idé til kommercialisering. Iværksætterne vil få direkte sparring med forskere fra KU, AAU, DTU, forretningsudviklere fra CAPNOVA, eksterne eksperter, erhvervsaktører som f.eks. DFC, Kitchen Collective og virksomheder som f.eks. Danish Crown, Chr. Hansen, Pack Design m.fl., mens de gennemarbejder, modner og afprøver deres forretningskoncept. Forløbet veksler mellem undervisning i generelle kompetencer (f.eks. kapitalrejsning, strategi og forretningsudvikling) og specialiseret viden (f.eks. certificeringer, storytelling, hygiejne, smagsteori, love og regler) og prioritere netværksskabelse med eksterne aktører.

Målet er, at mindst 140 potentielle iværksættervirksomheder bliver screenet, at mindst 60 potentielle fødevareiværksættervirksomheder deltager på to store bootcamps og seks tematiserede bootcamps. Det forventes:at 50 iværksættervirksomheder indleder større individuelle forløb med sparring og vejledning fra resursepersoner, universiteter og forretningsudviklereat 40 iværksættervirksomheder får tilknyttet en studerende, der vil kunne hjælpe dem i processenat 30 iværksættervirksomheder tilkøber yderligere specialistvidenSom afslutning får de 20 bedste iværksættervirksomheder mulighed for at pitche deres virksomhed foran et panel af investorer, branchefolk og større virksomheder med interesse i deres løsning.

Resultat:at andelen af CVR-registrerede deltagere stiger fra 50 % til 90 % i løbet af projektetat 80 ud af 90 projektdeltagere gennemfører forløbetat
10-15 iværksættervirksomheder opnår ekstern investering, indsender ansøgning om softfunding eller opnår samarbejdsaftale med kommercielle partnere undervejs eller umiddelbart efter
Effekt:at 90% af de der gennemføre, er CVR-registrerede 6 mdr. efter forløbetat
20 af de deltagende virksomheder stadig er aktive efter 2 årat antallet af nye arbejdspladser efter 2 år, er minimum 70
8 netværksmøder vil samtidigt sikre en fast tilknytning og udvikling i projektet og samtidigt støtte iværksætteren i optagelse og udnyttelse af det samlede økosystem.
Se evaluering af projektet (PDF)