Projektresumé
Formål
Projektet handler om at udvikle et praktisk og erhvervsrettet 1-årigt kostskoleforløb for elever på 10. eller 11. skoleår med det todelte formål:
- At motivere og ruste flere unge til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse,
- At øge udbuddet af kvalificeret arbejdskraft til turisme- og hotel/restaurationsbranchen, som oplever rekrutteringsproblemer og er på regionens vækstdagsorden.
Forventede effekter
Projektet forventer, at der ved projektets udløb vil være 72 elever (80 %), der efter at have gennemført kurset vil vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse inden for turisme/oplevelsesbranchen. Derudover vil branchen fremstå mere synlig for de unge.
Aktiviteter
Kursuskonceptet udvikles og implementeres indledningsvist på tre frie fagskoler. Konceptet tilbyder en kombination af livsstilsundervisning, målrettet vejledning, boglig opkvalificering samt erhvervsrettet undervisning i et almendannende og praktisk kostskolemiljø.
Den erhvervsrettede undervisning tilrettelægges i samarbejde med lokale virksomheder i oplevelsesbranchen og relevante erhvervsuddannelser, og der indgår en høj grad af erhvervspraktik med henblik på at afklare, ruste og motivere eleverne til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse og øge deres muligheder for en uddannelsesaftale.
Kursuskonceptet evalueres og tilpasses, hvorefter det spredes til yderligere to frie fagskoler, så det ved projektets udløb vil være i drift på fem frie fagskoler.
Yderligere oplysninger
Foreningen af Frie Fagskoler er kontraktansvarlig partner. Tronsøskolen, Odense Fagskole, Sydfyns Fri Fagskole, Grindsted Landbrugsskole, EUC Vest og Svendborg Erhvervsskole er økonomiske partnere i projektet.