Startup Business

Projektinformation

  • Startdato

    22.11.2018
  • Slutdato

    31.03.2022
  • Samlede støtteberettigede projektudgifter (kr.)

    12.120.371
  • EU-støtte til projektet (kr.)

    7.096.710
  • Indstillet af

    Vækstforum Sjælland
  • Fond og indsatsområde

    Socialfonden, Iværksætteri
  • Støttemodtagerens navn

    S/I Erhvervshus Sjælland
  • Støttemodtagers lokalisering (DK-postnummer)

    4760

Projektresumé

Projektets formål er at give vækstiværksættere et stærkere afsæt for at kunne etablere og udvikle levedygtige iværksættervirksomheder. Målgruppen for projektet er iværksættere både med og uden CVR-nummer, herunder studenteriværksættere, i Region Sjælland.

Projektet tilbyder 160 iværksættere et koncentreret accelerationsforløb, der støtter iværksætterne i at udvikle en forretningsmodel, der efterfølgende kan skaleres og vækstes. Dette gøres via en markedsdrevet metode, der sikrer, at iværksætterne – ud over at tilegne sig ny viden og nye kompetencer – løbende afprøver deres forretningsmodel via dialog med kunder og samarbejdspartnere.

Dette øger sandsynligheden for, at iværksætterens produkt eller ydelse møder en reel efterspørgsel i markedet. Samtidig adresserer forløbet de forskellige udviklingsfaser, som iværksættere typisk gennemgår: Idé og validering, etablering og skalering.

Accelerationsforløbet består af tre hovedaktiviteter:

  • Training Camps – Idé og validering

Iværksætterne deltager i en række training camps baseret på Lean Startup-metodikken og Business Model Canvas, hvor de får sparring på deres forretningsmodeller. Herefter søger iværksætterne enkeltvis at validere forretningsmodellen via dialog med kunder og samarbejdspartnere med henblik på efterfølgende tilpasning af forretningsmodellen. Forløbet afsluttes med en minipitch foran et ekspertpanel.

  • Training Camps – Etablering

Iværksætterne deltager i en række training camps baseret på Lean Startup-metodikken og Business Model Canvas, hvor forretningsmodellen genbesøges og der laves en udviklingsplan for iværksættervirksomheden. Samtidig får iværksætterne mulighed for at stifte bekendtskab med privat rådgivning via et Rådgivning Light-forløb, hvor der arbejdes med iværksætterens udviklingsområder med det formål, at forretningsmodellen fortsat valideres og styrkes. Forløbet afsluttes med en pitch foran et ekspertpanel.

  • Rådgivningsforløb – Skalering

Enkelte af iværksætterne får økonomisk tilskud til at indgå i et dybdegående forløb med en privat rådgiver. Her får iværksætterne mulighed for at gå i dybden med deres udviklingsområder, således at iværksætternes udviklingsplan og tilpassede forretningsmodel fortsat styrkes.

Det forventes, at 115 iværksættere forbedrer deres iværksætterkompetencer som følge af deltagelsen i projektet. Derudover forventes det, at 25 deltagere starter egen virksomhed og 110 deltagere er selvstændige 6 måneder efter deltagelsen i projektet.

Se evaluering af projektet (PDF)