Uddannelsesvejen til vækst

Projektinformation

  • Startdato

    01.04.2016
  • Slutdato

    30.11.2019
  • Samlede støtteberettigede projektudgifter (kr.)

    34.324.725
  • EU-støtte til projektet (kr.)

    16.847.998
  • Indstillet af

    Vækstforum Sjælland
  • Fond og indsatsområde

    Socialfonden, Erhv.fagl.udd.(voksne) og vid.udd.
  • Støttemodtagerens navn

    ZBC - Zealand Business College
  • Støttemodtagers lokalisering (DK-postnummer)

    4100
  • Partnere

    CELF, Center for Erhvervsrettede Uddannelser Lolland-Falster
    Roskilde Handelsskole
    EUC Sjælland
    Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser
    HF&VUC Klar
    ZBC - Zealand Business College
    Roskilde Tekniske Skole

Projektresumé

Det primære mål med projektet "Uddannelsesvejen til Vækst" er at opkvalificere en gruppe af ufaglærte til faglært status. Der vil her være tale om såvel beskæftigede som ledige, men alle deltagere i projektet vil branchemæssigt have et klart arbejdsmarkedsbestemt ophæng, for at sikre en klar kobling mellem efterspørgslen på arbejdsmarkedet og de brancher som modtager fagligt opkvalificering via erhvervsfaglige uddannelsesløft. Projektets resultat vil være, at der opkvalificeres 420 personer fra ufaglært til faglært status.

Som et særligt indsatsområde i projektet er der specifikt fokus på at afprøve EUV-modeller i forhold til 25-30 årige. En øget andel af faglærte skal understøtte en regional målsætning om at fastholde den vækst, der forventes at ske, herunder de kommende års store anlægsopgaver.

Der satses branchemæssigt bredt i projektet; dog med et vist fokus på bygge- og anlægssektoren. Der visiteres 1600 deltagere til projektet, dels beskæftigede via regionale virksomheder, og dels ledige via de regionale jobcentre. Inden opstart på et erhvervsuddannelsesforløb gennemfører deltagerne et afklarings- og visiteringsforløb, som ruster dem i forhold til det efterfølgende uddannelsesforløb. Under erhvervsuddannelsesforløbet tilbydes deltagerne støtte efter behov via en personlig mentor.

Projektet gennemføres via et samarbejde mellem en række uddannelsesinstitutioner og 12 kommuner i Region Sjælland (Slagelse, Sorø, Næstved, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Lejre, Roskilde, Faxe, Stevns, Guldborgsund, Lolland).

Se evaluering af projektet (PDF)