Nyhed

Vækstpilot satte fart på websalget i Heidi og Pias sjællandske garn-gazelle

Siden garn-virksomheden Krea Deluxe på Midtsjælland ansatte en vækstpilot med tilskud til løn fra Virksomhedsprogrammet, er websalget steget markant. Nu er vækstpiloten fastansat, og Krea Deluxe er blevet kåret som gazellevirksomhed.

  • 23. januar 2023
  • Forretningsudvikling, konkurrenceevne og digitalisering
Eline Wissing og Heidi B. Johannesen fra Krea Deluxe

Markedsføringsøkonomen Eline Wissing (tv.) tiltrådte i februar som vækstpilot i garnvirksomheden Krea Deluxe, som ejes og drives af søstrene Heidi B. Johannesen (th.) og Pia Johannesen. Fra dag ét har hun bidraget til at øge virksomhedens omsætning, og i dag er hun fastansat. Foto: Darewhan Amin

I garnvirksomheden Krea Deluxe i Haslev på Midtsjælland har tre markante begivenheder i 2022 haft markant betydning for væksten:

En ny webshop, et nyt marketingbureau – og ikke mindst ansættelsen af vækstpiloten Eline Wissing.

Den unge markedsføringsøkonom blev ansat i februar 2022 i et halvt år med tilskud  til lønnen fra SMV:Vækstpilot i Virksomhedsprogrammet.

Programmet blev igangsat i 2021 af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse med 600 mio. kr. fra REACT-EU. I SMV:Vækstpilot kan SMV’er i op til et halvt år få tilskud på op mod 15.000 kr. om måneden til at ansætte en vækstpilot til at udføre specifikke opgaver, som kan skabe vækst. Vækstpiloten, der skal have uddannelse, kan være alt fra faglært til højtuddannet og skal være ledig.

Hos Krea Deluxe blev Eline Wissing ansat til at være styrmand og skabe vækst på webshop og markedsføring. Siden er det kun gået én vej med online-salget: Fremad.

”I sommeren 2022 var vores nye webshop køreklar, og vi kunne næsten ikke tro det, da websalget med det samme steg markant. Men salgsvæksten er fortsat, og vi har fået råd til at fastansætte Eline. Hvis det fortsætter sådan i fremtiden, bliver det temmelig vildt,” fortæller indehaverne, søstrene Heidi B. Johannesen og Pia Johannesen. 

Krea Deluxe bor i et smukt showroom i gamle fabrikslokaler i stationsområdet i Haslev på Midtsjælland. Virksomheden har siden starten i 2015 vækstet og skabt arbejdspladser ved at udvikle hækle- og strikkedesigns og bæredygtigt produceret og allergivenligt garn.

NB. Udbyderen af servicen sætter cookies på din computer, når du afspiller eller deler videoen. Læs mere om cookies.

Brug for specifikke kompetencer til vækst

Hvert eneste år har Krea Deluxe øget omsætningen, og virksomheden er netop kåret som gazelle-virksomhed. Men som i så mange andre SMV’er har først COVID-19-pandemien og nu den aktuelle usikkerhed på markederne krævet omstilling og en kolossal arbejdsindsats. 

Heidi B. Johannesen forklarer:

”Vi er vækstiværksættere, og vi vil gerne fortsætte med at skabe omsætning, arbejdspladser og overskud. Men vi var nået til et punkt, hvor der ikke var flere timer i døgnet, og vi havde brug for ekstra arbejdskraft med specifikke kompetencer til at drive væksten videre.”

Krea Deluxe gazellevirksomhed 2022

Krea Deluxe blev efter års hårdt arbejde kåret som gazelle-virksomhed i 2022. Foto: Darewhan Amin

Krea Deluxe havde blandt andet brug for at få formidlet til sin kundegruppe, at virksomheden efter nogle års hårdt arbejde har opnået den internationale GOTS-certificering inden for bæredygtighed og social ansvarlighed, der har stor værdi for kundegruppen.

Virksomhedsprogrammet drives af erhvervshusene, og sporet SMV:Vækstpilot køres af Erhvervshus Sjælland. Her understreger forretningsudvikler Jens Damgaard fra Erhvervshus Sjælland, der hjalp Krea Deluxe ind i SMV:Vækstpilot, at en vækstpilot skal ansættes med et klart defineret sigte:

”Man skal være helt sikker på, at der er et match mellem virksomhedens omstillingsopgave og vækstpilotens kompetencer. Jeg hjælper derfor oftest virksomheden med at definere omstillingsopgavens indhold og vækstpilotens arbejdsopgaver, så de fremstår klart og tydeligt for både virksomheden og vækstpiloten. For når hverdagen og driften rammer, er det vigtigt at have et klart defineret mål.” 

Han tilføjer, at Krea Deluxe som så mange andre deltagere i SMV:Vækstpilot havde en klassisk udfordring:

”De havde en omstillingsopgave, men virksomheden havde ikke en størrelse, der gjorde, at de bare kunne ansætte en ekstra medarbejder.”

Krea Deluxe-garn

Garnet i Krea Deluxe er GOTS-certificeret, hvilket vil sige, at ulden er økologisk og produceret miljømæssigt og socialt ansvarligt. Foto: Darewhan Amin

I Krea Deluxe havde Eline Wissing derfor dag ét et klart afgrænset ansvarsområde - webshop, SEO-optimering og digital markedsføring – og det er afgørende for at få succes med en vækstpilot, siger den unge markedsføringsøkonom:

”Man skal vide lige præcis, hvad man vil med sin vækstpilot og være klar til at eksekvere. Ellers går det halve år hurtigt, uden at der skabes resultater.”

SMV:Vækstpilot har nu været i gang i lidt over et år. Næsten 800 SMV’er har indsendt en ansøgning, og ved årsskiftet havde 556 virksomheder ansat en vækstpilot. 

Foreløbig har 263 virksomheder afsluttet deres vækstforløb ligesom Krea Deluxe, og 99 pct. af SMV’erne melder om et godt udbytte af forløbet. To tredjedele af virksomhederne har endda fået skabt så meget vækst, at de har fastansat vækstpiloten.

National projektleder i SMV:Vækstpilot Bitten Müller, Erhvervshus Sjælland: 

”Mange virksomheder oplever stor værdi og udbytte af at få nye kompetencer ind i virksomheden, og vi ser fortsat en stor søgning til SMV:Vækstpilot. Virksomhederne fremhæver især, at det er et nemt projekt at søge og være en del af, og at det tillige har stor betydning, at tilskuddet bliver udbetalt forholdsvist kort tid efter, at vækstpilotforløbet er afsluttet.”

Heidi Johannesen og Pia Johannesen fra Krea Deluxe

Krea Deluxe blev grundlagt i 2015 af søskendeparret Heidi B. Johannesen (tv.) og Pia Johannesen. Foto: Krea Deluxe

I Krea Deluxe er Heidi B. Johannesen og Pia Johannesen taknemmelige over støtten fra Virksomhedsprogrammet

”Vi troede ikke, at det var muligt at få så meget hjælp, og at hjælpen passede så godt til vores behov. SMV:Vækstpilot har virkelig ramt os dér, hvor vi havde brug for det.”

Kampagne: Danske virksomheder har fået match med Virksomhedsprogrammet

Siden 2021 har næsten 5.000 danske SMV'er fået støtte til blandt andet grøn og digital omstilling gennem det EU-støttede Virksomhedsprogrammet. I vores kampagne kan du også møde Søren fra virksomheden Stoneless, der er blevet klædt på til eksport, og Toftild Alternativt Hår, der for alvor er kommet i gang med digitalisering.

Læs de andre historier fra kampagnen

FAKTA Om Krea Deluxe

Krea Deluxe er grundlagt i 2015 af søskendeparret Heidi B. Johannesen og Pia H.H. Johannesen. Virksomheden udvikler hækle- og strikkedesigns og har til sine designs udviklet bæredygtigt produceret og allergivenligt kvalitetsgarn. Som den eneste virksomhed i branchen har Krea Deluxe opnået den internationale økologisk og socialt ansvarlige GOTS-certificering. Virksomheden ligger i Haslev på Midtsjælland og beskæftiger fire heltidsansatte.

Læs mere om Krea Deluxe 

FAKTA Om Virksomhedsprogrammet

Virksomhedsprogrammet er et landsdækkende program, der medvirker til grøn og digital omstilling i SMV’er i hele landet. Det sker ved at støtte til digitalisering, grøn omstilling, internationalisering og professionalisering i fem spor:

  • SMV:Grøn
  • SMV:Digital
  • SMV:Vækstpilot
  • SMV:Eksport
  • SMV:Professionalisering

Virksomhedsprogrammet blev igangsat i 2021 med 600 mio. kr. fra REACT-EU. Programmet er i dag en signaturindsats for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, som i november 2022 bevilgede 350 mio. kr. fra Regionalfonden, Socialfond Plus og finansloven. Med midlerne er programmet forlænget til udgangen af 2025 og udvidet med sporet SMV:Professionalisering.

Virksomhedsprogrammet drives af de seks tværkommunale erhvervshuse, som per november 2022 har givet knap 5.000 SMV’er tilskud til rådgivning, investeringer i konkret teknologi samt kompetenceudvikling. 

Læs mere om Virksomhedsprogrammet

FAKTA Om SMV:Vækstpilot

SMV:Vækstpilot understøtter udvikling i SMV’er for at styrke de fremadrettede vækst- og indtjeningsmuligheder gennem kompetencetilførsel og -udvikling. SMV:Vækstpilot afdækker virksomhedernes behov og tilfører de nødvendige kompetencer ved at ansætte ledige personer som vækstpiloter med tilskud til løn fra projektet.

Over halvdelen af de ansatte vækstpiloter har en lang videregående uddannelse, og en fjerdedel en mellemlang videregående uddannelse. 1. januar 2023 havde 556 SMV’er ansat en vækstpilot. 

Læs mere om SMV:Vækstpilot