Nyhed

Velbesøgt launch-konference i Odense

Mandag var ca. 300 interessenter fra hele erhvervsfremmesystemet samlet i Odense til launch-konference for de nye programmer for EU's Regionalfond og EU's Socialfond Plus.

  • 1. juni 2022
  • Arrangementer, webinarer, konferencer og kampagner
EU-kommissær Elisa Ferreira og erhvervsminister Simon Kollerup med partnerskabsaftalen for 2021-2027

Elisa Ferreira, der er EU-kommissær for samhørighed og reformer, og erhvervsminister Simon Kollerup giver hinanden hånden efter at have underskrevet erklæringen om partnerskabsaftalen for 2021-2027.

Foto: Erhvervsstyrelsen

Mandag den 30. maj 2022 markerede vi lanceringen af de nye EU-programmer for Regionalfonden og Socialfonden Plus på en stor konference i Odense. 

Lige før konferencen startede, underskrev EU-kommissæren for samhørighed og reformer, Elisa Ferreira, og erhvervsminister Simon Kollerup erklæringen om partnerskabsaftalen for 2021-2027.

Læs mere om partnerskabsaftalen

Simon Kollerup på launch-konferencen i Odense 30. maj 2022

Erhvervsminister Simon Kollerup holdt åbningstalen ved launch-konferencen i Odense. Foto: Erhvervsstyrelsen

Erhvervsministeren åbnede konferencen med en tale med fokus på et grønnere, stærkere og sammenhængende Danmark.

Formiddagens program bød desuden på tale af Christian Motzfeldt, der er nyudpeget formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Han fokuserede særligt på, hvor vigtig både grøn og digital omstilling er for SMV'er. Sidst, men ikke mindst, holdt EU-kommissæren tale, hvor hun fremhævede Danmark som forbillede for de andre EU-lande i arbejdet med grøn omstilling, innovation og kompetencer. 

Eftermiddagens program var tætpakket med workshops om de primære prioriteter i de nye EU-programmer. IRIS Group og Pluss Leadership faciliterede deltagernes drøftelser.

Efter de otte workshops holdt Roccamore-stifter Frederikke Antonie Schmidt et inspirerende oplæg om virksomhedens løbende arbejde med bæredygtighed. Her kom hun også ind på, hvordan EU-fondsmidler har hjulpet Roccamore på vej. 

Konferencen sluttede med spændende paneldebat om de lokale erhvervsfyrtårne, der er udpeget som særligt strategisk vigtige projekter i EU-programmerne for 2021-2027. 

Tusind tak til jer, der deltog på konferencen i Odense!

Billede fra workshop på launch-konferencen 30. maj 2022

Deltagere på konferencens workshop om grøn og cirkulær omstilling i spændende drøftelser. Foto: Erhvervsstyrelsen