Bæredygtig byudvikling

I 2021-2027 er der afsat 140 mio. kr. i regionalfondsprogrammet, der skal fremme bæredygtig udvikling af levende bymidter i små og mellemstore byer med mellem 4000 og 20.000 indbyggere. 

  • Opdateret 1. februar 2024
Billede af Klimatoriet

Foto: Jens Peter Engedal

Levende og bæredygtig byudvikling

Udviklingen af et attraktivt og bæredygtigt byliv for lokale erhverv og borgere skal bidrage til at sikre en sammenhængskraft i samfundet. Regionalfondens byindsatser skal derfor understøtte, at byer og lokalområder også uden for højsæsonen kan have arbejdspladser, åbne butikker og attraktive kultur- og oplevelsestilbud til såvel besøgende som områdets borgere. 

Midlerne vil blive udmøntet gennem to ansøgningsrunder. Den første ansøgningsrunde åbner forventeligt i første halvdel af 2024.

Indsatser

Regionalfondsprogrammet er den overordnede ramme for kommende byprojekter. Programmet angiver de forskellige indsatstyper, som Indstillingsudvalget for bæredygtig byudvikling kan sætte i gang:

  • Etablering af styrkede bysamarbejder i bymidter
  • Langsigtet strategisk udvikling af bymidter
  • Omstilling af lokale bymidteerhverv
  • Fysisk omstilling af bymidter

Abonner på nyheder

Du kan abonnere på nyt under "levende og bæredygtige bymidter" og "nye ansøgningsrunder". På den måde får du automatisk besked i din indbakke, når der er nyt om indsatsen, og når der åbner nye ansøgningsrunder. 

Program for EU's Regionalfond 2021-2027, herunder forkortet udgave af prioritet 4: Levende og bæredygtige bymidter

Hvis I søger et hurtigt overblik, kan I læse en forkortet udgave af Regionalfondens prioritet 4: Levende og bæredygtige bymidter.

Vær opmærksom på, at den forkortede udgave ikke erstatter det fulde program – dette skal I stadig kende, når I ansøger om fondsmidler. 

Billede af Malene S.

Kontakt

Ring eller skriv, hvis du har spørgsmål om Regionalfondens byindsats i 2021-2027.

Malene Slotø Schacke

Email: maslsc@erst.dk

Telefon: 3529 1788